4886a威尼斯城官网名师讲解如何精读考研英语阅读

日期:2019-07-17编辑作者:教育留学

4886a威尼斯城官网 1做读书一定要稳重

  一篇考研的真题,从做题到小说的周详深入分析和出示。看起来是有一点点伤心的,而且还要反复直到熟悉,少不了深恶痛绝极度消极的时候。但像这种类型死磕五篇,当小有所成;死磕十篇,应上了阶梯;死磕二十,必手到擒来。

  同学们,大家在做法文四级六级阅读的进度中,是还是不是有开采地去注意作品中的常考场呢?今后,博客园引导[微博]给大家介绍四六级阅读中常考的几大题型。

  A history of long and effortless success can be a dreadful handicap, but, if properly handled, it may become a driving force. When the United States entered just such a glowing period after the end of the Second World War, it had a market eight times larger than any competitor, giving its industries unparalleled economies of scale. Its scientists were the world's best, its workers the most skilled. America and Americans were prosperous beyond the dreams of the Europeans and Asians whose economies the war had destroyed. 

  四六级阅读常考题型之一 —— 细节题

  It was inevitable that this primacy should have narrowed as other countries grew richer. Just as inevitably, the retreat from predominance proved painful. By the mid-1980s Americans had found themselves at a loss over their fading industrial competitiveness. Some huge American industries, such as consumer electronics, had shrunk or vanished in the face of foreign competition. By 1987 there was only one American television maker left, Zenith。(Now there is none: Zenith was bought by South Korea's LG Electronics in July。) Foreign-made cars and textiles were sweeping into the domestic market. America's machine-tool industry was on the ropes. For a while it looked as though the making of semiconductors, which America had which sat at the heart of the new computer age, was going to be the next casualty。

  (1)细节题展现格局

  All of this caused a crisis of confidence. Americans stopped taking prosperity for granted. They began to believe that their way of doing business was failing, and that their incomes would therefore shortly begin to fall as well. The mid-1980s brought one inquiry after another into the causes of America's industrial decline. Their sometimes sensational findings were filled with warnings about the growing competition from overseas。

  那类题特点是题干的音讯相比较实际,考察小说中的主要细节。

  How things have changed! In 1995 the United States can look back on five years of solid growth while Japan has been struggling. Few Americans attribute this solely to such obvious causes as a dued dollar or the turning of the business cycle. Self-doubt has yielded to blind pride." American industry has changed its structure, has gone on a diet, has learnt to be more quick-witted," according to Richard Cavanagh, executive dean of Harvard's Kennedy School of Government." It makes me proud to be an American just to see how our businesses are improving their productivity, says Stephen Moore of the Cato Institute, a think-tank in Washington, DC. And William Sahlman of the Harvard Business School believes that people will look back on this period as" a golden age of business management in the United States."

  例:What is the chief concern of native high-skilled, better-educated employees about the inflow of immigrants? (2011.6., cet6)

  51.The U.S. achieved its predominance after World War Ⅱbecause_____ 。

  而原稿出处如下:Among high-skilled, better-educated employees, however, opposition was strongest in states with both high numbers of immigrants and relatively generous social services. What worried them most, in other words, was the fiscal (财政的)burden of immigration。

  [A]it had made painstaking efforts towards this goal

  能够见见:题干中的high-skilled, better-educated employees的新闻特别实际,和原来的文章同样。

  [B]its domestic market was eight times larger than before

  (2)细节题解题方法

  [C]the war had destroyed the economies of most potential competitors

  A. 建议同学先看题干,后看小说。

  [D]the unparalleled size of its workforce had given an impetus to its economy

  B. 带着题干中的具体细节音信,在文中相应段落或句子,稳重研读。

  52.The loss of U.S. predominance in the world economy in the 1980s is manifested in the[A]TV industry had withdrawn to its domestic market

  C. 答案鲜明来自原来的书文并要做一定的精通后,进行综合或推理。

  [B]semiconductor industry had been taken over by foreign enterprises

  D. 切勿出席过多主观剖断。

  [C]machine-tool industry had collapsed after suicidal actions

  (3)真题示例:Throughout this long, tense election, everyone has focused on the presidential candidates and how they’ll change America. Rightly so. But selfishly, I’m more fascinated by Michelle 前美总统 and what she might be able to do, not just for this country, but for me as an African-American woman. As the potential First Lady, she would have the world’s attention. And that means that for the first time people will have a chance to get up close and personal with the type of African-American woman they so rarely see。

  [D]auto industry had lost part of its domestic market

  57. Why does Michelle Obama hold a strong fascination for the author?

  53.What can be inferred from the passage?

  A. She serves as a role model for African women。

  [A]It is human nature to shift between self-doubt and blind pried。

  B. She possesses many admirable qualities becoming a First Lady。

  [B]Intense competition may contribute to economic progress。

  C. She will present to the world a new image of African-American women。

  [C]The revival of the economy depends on international cooperation。

  D. She will pay closer attention to the interests of African-American women。

  [D]A long history of success may pave the way for further development。

  【答案】C

  54.The author seems to believe the revival of the U.S. economy in the 1990s can be attributed to the____ 。

  【深入分析】细节归咎。由第2句可见,我进一步对Michelle前美总统能为身为非裔美利哥妇人的温馨做哪些而感兴趣(but for me as an African-American woman),而接下去的两句解释了作者之所以那样感兴趣的原故:Michelle奥巴马将会让大伙儿率先次有机缘面前碰到和接触他们极少见到的非裔美利哥女子,也便是他将向世界表现出非裔美利坚合众国女子的一种新形象,故答案为C。

  [A]turning of the business cycle

  【误区排除】

  [B]restructuring of industry

  A. 她产生非裔U.S.A.才女的偶像 —— 文中说的是她将象征他们向世界表现新形象,并不是成为他们的规范;所以这里相对不要参预主观意识。

  [C]improved business management

  B. 她随身有为数十分的多产生第一爱妻的优异质量 —— 文中未提起

  [D]success in education

  C. 她将向世界展现出非裔美利坚同盟国女子的一种新形象。

  解题第一步:读题干

  D. 她会留心关切非裔美利坚联邦合众国农妇的功利 —— 文中未说起

  51.The U.S. achieved its predominance after World War Ⅱbecause_____ 。

  四六级阅读常考题型之二 —— 推测题

  题型:问职业原委,细节题,需定位句子

  (1)推测题表现格局及应对措施

  给定音讯:美利哥achieved its predominance after World War II

  第一种:题干音信明示型。

  定位音讯:World War II, because

  一般那类猜想题题干中会包括:suggest,imply,indicate,conclude,infer,learn from等。

  52.The loss of U.S. predominance in the world economy in the 1980s is manifested in the fact that the American_____ 。

  出题方式:

  题型消息:问支撑观点的实情,例证题,当从观念后边找谜底

  We can infer / assume that…

  给定消息:一九七九s美利坚合众国predominance的错失,展现于有关的谜底

  It can be concluded from the passage that…

  定位消息:一九七九s

  The author of the passage would most likely imply…

  53.What can be inferred from the passage?

  The passage suggests that…

  题型消息:题干无实际消息,直接就小说提问,为剖断题,超过搁置,最终直接看选项来做。

  It can be learned that…

  给定消息:无

  应对办法:先看题干和接纳,再回相应的原稿,先清楚后推理。

  定位新闻:无

  第三种:题干音信不明示型

  54.The author seems to believe the revival of the U.S. economy in the 1990s can be attributed to the____ 。

  应对办法:

  题型音信:问原因,细节题,需定位

  1. 应当要再原著中找到依靠,依据核心推理。

  给定新闻:1987s美利哥经济复苏,小编对其原因有和煦的见地

本文由4886a威尼斯城官网发布于教育留学,转载请注明出处:4886a威尼斯城官网名师讲解如何精读考研英语阅读

关键词:

2013年6月英语四级完形填空答案解析,美国马萨诸

2013年6月大学英语四级考试已结束,本次考试为多题多卷,新浪教育[微博]频道第一时间收集整理不同版本试题,供考...

详细>>

文都教育

The Importance of Learning Basic Skills Facts about the world are waiting to beobserved and discovered bypeople who have learned basic skills. However,...

详细>>

二零一一年二月四级写作深入分析以及例文,二

In another word, though these things seem trivial, they reinforceour manipulative ability and thus our understanding to the world.Therefore, we should ...

详细>>

2013年6月英语四级深度阅读答案解析,2011年同等

[C] a research report     A. coined              B. earned [A] It is difficult for people to tame them。 C. art collection as a fashio...

详细>>